Знайдіть нас у Google+ Важко повертається ручка на пластиковому вікні | Регулювання та ремонт вікон в Києві

Важко повертається ручка на пластиковому вікні

Важко повертається ручка на пластиковому вікні, це ознака того що механізм фурнітури працює некоректно.

Ручка для пластикового вікна тільки приводить в дію частини фурнітури, які в свою чергу закривають або відкривають вікно або балконні двері. Якщо ручка важко повертається або повертається не до кінця, значить проблеми в роботі фурнітури.

Важко повертається ручка на пластиковому вікні

На малюнку показана схема фурнітури пластикового вікна.

  • Зеленим кольором позначена ручка.
  • Червоним – елементи фурнітури, які розташовані на рамі і на стулці пластикового вікна (цапфи і відповідні планки) і закривають його.

Якщо важко повертається ручка це не просто незручність, а проблема, яка в подальшому призведе до передчасного зносу фурнітури і необхідності проводити ремонт вікон.

Чому важко повертається віконна ручка

Причин по яких важко повертається віконна ручка може бути декілька:

Засмічення фурнітури

Проблема особливо поширена після ремонту приміщень. Будівельний бруд і пил засмічує рухомі частини фурнітури і ускладнює її роботу. Для того щоб закрити або відкрити пластикове вікно необхідно докласти зусилля тому що ручка важко повертається.

Щоб відновити нормальну роботу вікна, потрібно при необхідності зняти фурнітуру, почистити її, змастити, встановити назад і відрегулювати вікно.

Неправильно розташовані відповідні частини

Відповідні планки відіграють дуже важливу роль у механізмі вікна. Неправильне їх розташування призводить до того, що ручка повертається не до кінця. Вікно потрібно регулювати. Регулювання фурнітури, не дивлячись на уявну простоту, вимагає великих знань і досвіду. Тому для регулювання вікон краще запросити фахівця. Якщо зрушити відповідні планки «на око» з’явиться протяг з пластикових вікон.

Брак на виробництві

Якщо на виробництві відділ контролю якості «не спіймав» виріб, в якому важко повертається ручка або не до кінця закривається через неправильно встановлену фурнітуру, то єдиним способом ремонту буде демонтаж фурнітури та встановлення заново.

Оставить комментарий